Gott nytt år!

Idag är det nyårsafton som innebär smällare och fyrverkerier. Tack och lov är det ingen av våra som reagerar på detta mer än att de lyfter på huvudet och tittar lite extra. Men jag skulle aldrig för det utsätta hundarna för smällare, även en trygg hund kan reagera och det är det inte värt.
Vi har under flera år tagit ut hundarna på lite viltspår denna dag för att de mentalt ska vara lite trötta. Så även idag, jag åkte ut till en fin skog på förmiddagen och lade tre spår. Mitt i spår läggningen kom det en farbror i en bil och frågade vad jag höll på med ( man får egentligen inte lägga spår utan att prata med markägaren). Jag svarade att jag lagt tre korta spår för att trötta ut mina hundar inför nyår. Då svarade han att det skulle vara älgjakt i den skogen under fm. Hoppsan tänkte jag hur ska detta sluta. Jag svarade lite försiktigt att jag inte sett någon skylt för älgjakt och sa att jag kunde plocka in klövarna igen. Men han var jyst och sa att om de fick jaga någon timme så kunde jag komma sen och ta spåren.
På em åkte jag tillbaka och det första jag ser när jag kommer till platsen där spåren ligger är att det springer en ståtlig älg... .. han lurade nog jägarna idag.
Stella och Fanny fick det inte lätt att hålla fokus på mitt spår och inte älgens nytrampade spår. Men det gick kanon. Sally däremot fick problem med sitt och hittade inte klöven. Jag lät Fanny prova henens spår också men klöven återfanns aldrig. Troligvis fick nog hunden som var med på jakten ta den istället för älgen, hihi.
Det var nöjda hundar som åkte hem och firade nyår och nu ligger de lugnt och tuggar ben när smällarna låter runt om oss ute.

Här kommer lite bilder från dagen: