Ringträning

Häromdagen var jag iväg och ringtränade Stella. Stella kan bli stressad i utställningmiljöer så hon behöver träna på att ta det lugnt fast det är mycket runt om henne.
Denna gång var vi i Frövi som har en liten men funktionell inomhuslokal. Det var 7 stycken hundar med i olika storlekar och som varit i utställningsringen olika mycket.
Stella var riktigt lugn och fin denna dag. Skällde inte en gång utan hade mycket fokus på mig vilket vi tränat på. Vi tränade på att röra oss ensamma, tillsammans med andra och olika fort. Vi övande hur vi vänder på oss på ett bra sätt inför domaren och såklart stå. Stella rörde sig riktigt fint med bra drive som jag gillar och ståenden gick också helt ok. Sen övande vi på att "domaren" skulle känna igenom henne och titta på tänderna. Vi övar på att hon ska stå helt själv ( utan att jag står på knä bredvid henne) när domaren känner igenom henne och denna gång gick det riktigt bra. Stella har alltid gjort så att när hon står så fäller hon ner sin svans till viloläge och så fort vi rör oss så tar hon upp den igen. Det ser lite tråkigt ut men så gör hon.

Här kommer lite bilder från denna dag: