Träning i Lervik

Igår åkte jag och syrran till Lervikshundhall för lite träning. Vi tränade mycket följsamhet i olika tempon. Freja har inte riktigt samma följamhet som Stella och Fanny men de har en helt annan energi nivå också. Fanny som är över 8 år nu är så rolig att ta med sig då hon bjuder på sig själv på ett underbart sätt. Hon älskar att träna och få visa vad hon kan.

Stella var också med och gör allt på snabbast möjliga tid ... så där behöver jag ibland mer dämpa och visa tydligt vad som ska göras. Hon tränade igår lite på en pall och att hon skulle flytta bakbenen. det gick riktigt bra. Sen fick hon träna att skickas fram till en konaoch rund den och komma till mig. På kort avstånd gick det bra, men jag fick hjälpa henne en del.

Det var tre trötta schappar som kom hem och sov genom hela kvällen. Sally fick vara hemma denna gång och fick ta en långpromenad med husse som var hemma med huvudvärk. Jag brukar variera vem som är hemma och de brukar verkligen njuta av att få egen tid med husse eller den som är hemma. Det är också viktigt när man bor i en flock.

På filmerna är det Freja och Stella som träna följsamhet genom att gå igenom en bana av koner. I slutet på filerna är det syrrans portugisiska vattenhund som trättnar på att vara still..