Viltspår och förberedelser inför parning

Häromdagen var jag iväg och gjorde ögonlysning på Stella inför hennes parning. Vi som är uppfödare av schappar ska göra det på båda föräldrardjuren inför parning. Testet gick super bra och båda ögonen var UA. Vi har även skickat iväg ett blodprov för g PRA och det svaret väntar vi fortfarande på. Jag har gjort detta test på alla mina tikar som är tänkta till avel så vet jag att det är gjort. Stella ska inte paras förren mars- april nästa år så det är gott om tid att titta, läsa och fundera på en hane som passar hennes typ och som eventuellt kan komplettera hennes brister ( alla hundar har brister :)).

Igår åkte jag och la viltspår till Stella oh Fanny som skulle ligga över natten. Fanny har gjort såna spår tidigare men stella gjordee det för första gången. Det är svårare för vind och vilda djur kan ha gått över spåren under natten.
Fanny glömde not sin nos hemma, för hon krånglade till det idag. Det började med att hon gena och det ledde till att hon tappade spåret ett tag.
Stella däremot gick riktigt bra. Lugnt och nogrant spårade hon och hittade klöven.
vi tog lite bilder på henne när hon hittade klöven. Alltid när hon hittat klöven vill on bära den till bilen och visa sin mamma Fanny vad hon har. Stolt som en tupp är hon.
här kommer lite bilder: