Viltspår och lite ledighet

Nu är snart denna långhelg över. Alltid skönt med en extra ledig dag. I fredags åkte jag ut på på morgonen och la ut 4 spår till alla tjejerna. De är så olika att spåra med så svårighetsgraden var väldigt varierad.
Fanny, snabb och ivrig kan ha ganska svåra spår, kan var för på...
Stella, långsam men ganska nogrann av sig, behöver lite pepp och inte så långa och svåra för att träna upp lite fart istället ( hon ska inte gå för fort men mer självsäkert).
Sally har inte spårat så mycket då hon tyckt att både klöv och blod är läskiga. Men nu markerar hon klöv och har sakta men säkert börjat spåra bättre. Det blir korta spår med enkla vinklar för at stärka henne i spåret.
Freja, 10 veckor. Hon var med för första gången denna helg. Jag hade bara dragit klöven rakt fram i 3 meter och droppat lite blod. Därefter ville jag bara se om hon kunde använda näsan. Hon gick bredvid mig och jag belönade verbalt när hon tog ner nosen.... och hon hittade faktiskt klöven.

Att spåra är så kul, hundarna får använda den del som är så känslig hos dem... nosen. Att sen få hem en trött och belåten hund är inte så dumt. Det kan låta konstigt att hundar blir trötta av så korta spår, men det blir de. Det kräver noggrannhet och självständighet.

här kommer lite bilder:

Här kommer en liten filmsnutt på Fanny så jobbar på en "återgång" utan blod och en vinkel hon ska hitta. Det regnar och gansk dålig kvalitet , men ändå:)