Spårträning och naturpasset
20240707

Äntligen har jag lite semester och få tid för lite återhämtning efter en hektisk vår. Nu när jag är hemma är det lättare att hinna lägga lite viltspår till hundarna. De tycker det är så roligt och det är bra aktivering för deras huvuden, de blir lite mentalt trötta. Ronja har nyss gått ut sitt löp och har varit lite låga att träna med men hon försöker och är är noggrann. En annan sak som jag gör nu under sommaren tillsammans med min syster är Naturpasset, letar orienterings kontroller i skogar runt om i Nora. Vare sig jag eller syrran förstår detta med karta och kompass men vi kämpar på. På våra turer i skogen tar vi med oss 2-3 hundar och verkligen ser vad de njuter av att skutta runt i skogen ett par timmar per gång. Vissa turer får vi till det och hittar ett gäng med kontroller och andra dagar... nja då är vi glada om vi hittar en. Men trevligt är det och det finns fantastiska skogar runt om oss.


Utställning och ändringar..
20240622

Nu var det ett tag sen igen.. Jag kommer att ändra lite på hemsidan. Bloggen kommer att vara pausad och jag kommer prova lägga in vad som händer här på "Nyheter". Detta för att på bloggen går det inte att lägga in filmer eller flera bilder. Utan det är här jg kommer att uppdatera vad som händer. Förra helgen åkte jag och maken till Leksand. En väldigt trevlig utställning som vi brukar åka på. Vi hade med oss Freja och Ronja. Freja är inte utställd på över ett år så detta var första efter valparna. Förväntningarna var ganska låga, då jag inte tycker Freja återfått kroppen ännu och Ronja hade precis börjat löpa för första gången. Men... Ronja fick hp i valpklassen och blev BIR, hon skötte sig bra och rörde sig bra. I gruppen blev hon inte placerad, men var väldigt duktig. 
Freja, ja hon visade ännu en gång att hon kan om hon vill. Hon blev bästa tik och BIR ( bäst i rasen). Hon rörde sig precis så där som jag vill att hon ska göra. Så duktig!
Efter en lång väntan så blev hon även placerad som 4:a i gruppen. 
Så nöjd med tjejerna. Nu ska Ronja få pausa lite med utställningarna då hon är så gammal så hon ska tävla i juniorklass och jag tycker inte att hon är färdig i kroppen för det.